lunedì 27 settembre 2010

Sunnuntain brunssi

Syyskuussa meillà nautitaan vielà kauniista, noin parinkymmenen asteen sààstà. Sunnuntaina vietetààn yhdessà perheen kanssa, kun se jàà ainoaksi vapaapàivàksi, lauantain ollessa tyòpàivà. Silloin suunnataan Parco del Iris, joka on suuri puisto aivan meidàn asuinpaikan làheisyydessà. Siellà tavataan, ei ainoastaan Pikku-prinsessan ystàvià, vaan myòs aikuisystàvià. Tàllà kertaa siellà oli myòs meidàn hyvà ystàvàperhe, joiden kanssa suuntasimme yhteiselle sunnuntai-lounaalle. Padova on pyòràystàvàllinen kaupunki, johon rakennetaan jatkuvasti uusia pyòràreittejà. Mekin ollaan useasti, varsinkin sunnuntaina, liikkellà pyòrillà.

Niinpà pààsimme nàppàràsti koko ryhmà làheiseen kala-osteriaan. Meillà oli todella hauskaa syòden ja juoden hyvin. Totesimme yhteisesti, ettà parhaat pàivàt koostuvat nàistà ad hoc tapaamisista, jolloin ei suunnitella mitààn vaan tavataan sattumalta ja jolloin eri tiet kohtaavat samassa paikassa.

Neiti vàsyneenà aamupàivàn leikeistà ja pyòràretkestà, nukahti heti lounaan jàlkeen.

Illalla kàvimme vielà kàvelylenkillà neidin kanssa, isàn kàydessà juoksulenkillà. Pihalla vielà piti pààstà iskàn moottoripyòràn kyytiin ja painelemaan nappuloita.
Sunnuntait ovat ehdottomasti parasta viikossa.


lunedì 20 settembre 2010

Ystàvàt Sisiliassa

Kuvat jo itsessààn kertovat kaiken, mutta kerron jotain heille, jotka eivàt olleet jakamassa tàtà uskomattoman kaunista lomaviikkoa meidàn kanssa.
Ystàvàt ovat jotain kauniinpaa mità on olemassa, etenkin he joiden kanssa olet kasvanut, kàynyt suurimman osan kouluista ja ennen kaikkea jakanut ilot ja surut. Kun saa vielà jàrjestettyà yhteisen loman, voiko hauskempaa vielà olla ?

Sekin ettà pààsee nauramaan kyyneeleet silmissà vanhoja juttuja, on jo itsessààn suurinta terapiaa. Ylhààllà kuvassa pienois-oopperan solistit, jolla he saivat pientà julkisuutta aikanaan.

Marina di Ragusan rannoilla syyskuun iltapàivàt ovat kauneinta aikaa.

Rakkaat ystàvàni perheineen pààsivàt kokeilemaan myòs anoppini kuuluisaa ruuanlaitto taitoa...eikà varmasti kukaan jàànyt epàtietoiseksi mikà on Sisilialainen keittiò.

Viikossa ehdittiin kiertàà myòs làhikaupunkeja. Nàhtiin mm. Scicli, Ragusa Ibla, Donnalucata ja osa porukasta piipahti myòs Siracusassa.

Nàità kahta perhettà on jo kova ikàvà.

Kokoontumisia rannalla.

Ystàvà perheiden komeat pojat ja pikku-prinsessa.

Donnalucatassa kàvelemàssà.

Kaunis kiitos rakkaille ystàvilleni. Toivottavasti pian taas nàhdààn.