giovedì 5 luglio 2012

Meren lumo

Miten meren syvällistä vaikutusta voi vastustaa? Ei mitenkään,varsinkin kun ulkona on liki 40.astetta lämmintä ja kosteusprosentti huitelee kuudenkymmenen prosentin luokkaa. Meillä on ollut jo parin viikon verran puheaiheena meri, merenranta, merivesi, hiekka jne. Ja en ole ainoastaan minä, joka höyryän asiasta,vaan myös perheen taapero. No, eipä tässä tarvitse odottaa enää kuin viikon verran, kun uitetaan koipia viileässä merivedessä. Viikon päästä ollaan Sisilian, Marina di Ragusan, kuuman auringon alla. Ei se haittaa, kun merituuli viilentää ilmaa.

Laitan teille muutaman fiilistely kuvan viime vuoden Lampedusa-matkaltamme. Normaalisti menemme aina Sisiliaan Marina di Ragusaan, missä meillä on kesä-asunto. Viime kesänä päätimme, kuukauden Marina di Ragusan olon jälkeen, käydä viikon reissu jossain muuallakin. Mieheni ehdotti Lampedusan saarta, joka sijaitsee tasan tarkkaan Sisilian ja Afrikan puolessa välissä Välimerta. Ajatuksena oli myös auttaa saarta ekonomisesti, vaikka vain meidän pienen perheen voimin, kun Lampedusalle tuli viime vuonna satoja pakolaisveneitä joka puolelta pohjois-Afrikkaa. Lampedusan asukkaat toimivat loistavasti, auttaen pakolaisia, vaikka kesän turistikausi olikin vaarassa jäädä vähäiseksi. Sen sijaan saimme todeta,että  monet ihmiset olivat ajatelleet meidän tavoin ja suunnanneet paratiisisaarelle. Ja mikä paratiisi! Jopa merikilpikonna, Caretta Caretta, käy pesimässä munansa saaren vitivalkoisille hiekoille.


                                         Viimeisessä kuvassa näkyy pakoliaisveneröykkiö, jotka odottavat päämääräänsä. Pakolaiset sensijaan olivat kerätty pakolaiskeskukseen saaren ääripäähän, johon piti vartavasten mennä autolla, jos halusi nähdä paikan.

4 commenti:

 1. Ihania kuvia. <3 Viimeinen kyllä aika järkyttävä. Olitteko sukeltamassa? Lampedusa on ilmeisesti melkoinen sukellusparatiisi, toivottavasti pääsemme mekin vielä joskus asian toteamaan :)

  RispondiElimina
 2. Kiitos Vera! Ei oltu sukeltamassa,kun meillä oli neiti mukana. Ja minusta yksin sukeltaminen ei tullu yhtään kivalta. Lampedusa on paratiisi, niin maan päällä kuin veden alla. Me vuokrattiin yhtenä päivänä vene ja kierrettiin koko saari, pysähtyen välillä viilentävään pulahdukseen.

  Torinosta lennetään suoria lentoja Lampedusalle, jos vaikka haluatte käydä toteamassa paikanpäällä, että saarella ei ole mitään kadehdittavaa Karibianmerensaarille valkoisine hiekkarantoineen :)

  Baci!

  RispondiElimina
 3. Oi, miten kauniita kuvia! Ja sinä olet kyllä niin upea ilmestys! Tytärkin on ihan äitiinsä tullut <3 Kaunottaria molemmat!

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Kiitos, Karkki! Olet itsekkin ihana! By the way..tänään sain llahjaksi(nimmareiden kera)...taidan kirjoittaa siitä ihan postauksen :)

   Elimina