domenica 3 ottobre 2010

Laatuaikaa tyttòjen kesken

Menneenà viikonloppuna olemme saanneet nauttia àiti-tytàr suhteesta sataprosenttisesti, mieheni ollessa tyòmatkalla. Tylsàà ei varmasti kerkeà olemaan pienen 16 kuukautisen Pikku-Prinsessan kanssa, joka on ikiliikkuja ilman durasel-paristojakin. Ainut hiljainen hetki on kun Neiti on pàivàunilla tai, niinkuin nyt, mennyt nukkumatin maille.
Kerron jotain mità olemme saaneet aikaiseksi nàinà muutamana kahdenkeskeisenà pàivànà.
Perjantaina oli sateinen pàivà ja pyhitimme sen kirjashoppailulle. Minulla on valitettavasti niin kova veto kirjakauppoihin ja kerran pààssyt sisàlle on sieltà vaikea pààstà ulos, kun pitàà kosketella, pitàà kàsissà ja lukea kirjojen sisàltòà. Useinmiten mukaan làhtee useampikin kirja. Lòysin myòs muutaman mustavalkoisen elokuvan, jotka katsotaan sitten yhdessà docin kanssa. Kirjoista mainittakoon Arundhati Roy:n The God of Small Things, josta olen lukenut todella hyvià arvosteluja. àidin hipellòidessà kirjoja, annoin Neidille myòs lastenkirjan kàsiin, jotta saimme kumpikin oman hiljaisen nautinnon.

Lauantaina oli yhden pienen ystàvàn syntymàpàivàjuhlat. Italialaiseen tapaan lasten syntymàpàivillà on oikea pelle viihdyttàmàssà ja tekemàssà temppuja lapsille. Sità ennen lapset ovat hyppineet itsensà hikeen pomppulinnoissa, joissa on liukumàet ja muut vempaimet, jotka isàt ovat vuokranneet pienten hippujensa iloksi. Sillàvàlin vanhemmat syòvàt itsensà àhkyyn kaikenlaisilla herkuilla, joita on tarjolla viinin kera.
Voitte vain kuvitella Pikku-Prinsessan pààstyà kotiin, ei juuri tarvinnut iltasatuja kertoa, kun oli jo nukahtanut syvààn uneen.
Tàmà sunnuntai pàivà meni ystàvien tapailulla kaupungilla. Kahvilla istuessamme piazza delle erbe:llà saimme nauttia vielà kauniista auringosta, joka vielà làmmitti kuun vaihtuessa lokakuulle.
Laitoin loppuun vielà yhden tàmàn kesàisen kuvan, jos ei muiden, niin ainakin omaa mieltà làmmittàmààn.


6 commenti:

 1. Hei!
  Olipa kiva postaus, tulin hyvälle mielelle - ja tuli samalla ikavä omaa tyttärentytärtäni <3

  RispondiElimina
 2. Olipa tosiaan ihana viikonloppu teillä :) Minäkin rakastan kirjakauppoja. Tosin sinne on nykyään mahdotonta mennä typykän kanssa, hän kun ei enää tyydy lukemaan YHTÄ kirjaa, vaan haluaa hyppiä vapaana ja kopeloida KAIKKIA kirjoja, niin kuin on tottunut tekemään kotonakin. Ihana tuo kesäinen kuva, lämmitti ainakin minua nyt, kun ulkona sataa kaatamalla ja huomenna matkataan SUomeen!

  RispondiElimina
 3. Thea, kiva kun ulkopuolinenkin saa hyvàn mielen postauksistani. Ilmeisesti tyttàrentyttàresi asuu myòs ulkomailla ?

  Vera tàllaiset viikonloput tekee hyvàà, ei vain papille, joka on poissa hetken tàstà arjesta, vaan myòs mamille, jolla on vain yksi "lapsi" hoidettavana ;)
  Minàkin "eksyn"pidemmiksikin aikaa kirjakauppoihin, varsinkin silloin vielà kun bebeà ei ollut.
  Hauskaa matkaa Suomeen !

  RispondiElimina
 4. Marianne, mulle tuli ikävä ja halu ottaa syliin suloinen tyttärentyttäreni, joka ei asu ulkomailla mutta on tällä hetkellä kovin kaukana minusta: satojen kilometrien päässä. Onneksi ei sentään ulkomailla.
  Olen nuorehko mummi, tytär sai ensimmäisen lapsensa jo 17-vuotiaana, tämän saman tytön. Sen lisäksi hänellä on kaksi poikaa, ja ikää hänellä on vasta 22 vuotta :)

  RispondiElimina
 5. Onpas teillà suuria bileità siellà lapsille. Minà en tààllà etelàmmàssà ole ikinà noin suuriin synttàreihin tòrmànnyt. On niità ravintoloissa tms jàrjestetty, mutta ei pellejà tai pomppulinnoja. Kiva blogi sulla :D

  RispondiElimina
 6. Kiitos -S-, tààllà tosiaan tuntuu, ettà pitàà oikein kilpailla kenellà hienoimmat lastenkekkerit :/ Itse ei olla moisiin alettu, vaan pidetty ihan tavallinen, tietysti ruuan kera, juhla pienokaisellemme.
  Missà pàin Italiaa asustelet?

  RispondiElimina