mercoledì 27 ottobre 2010

Viettelysten kanapata

Tàmàn uskomattoman hyvàn kana-reseptin lainasin Italiansalaatti-blogista. Itse en ole ollut ikinà kanaruuan ystàvà, mutta tàmà kanapata vie kielen mennessààn. Kukin voi vaikuttaa itse padan tulisuuteen lisààmàllà haluamiansa mausteita oman makunsa mukaan. Olen tehnyt kanapadan jo useaan otteeseen ja joka kerta siità tulee parempi. Olen saanut reseptillà myòs italialaisten vieraideni kehut, joka on mielestàni suuri saavutus, varsinkin kun sattuvat itse olemaan korkeatason kulinaristeja. Ainekset ovat tietysti mitattu 4 hengelle. Ei muuta kuin nautinnollista viettelysten kanapata hetkeà.

KASTIKE:

1kg kananrintapaloja
2 omenaa
1 sipuli
n.600ml soijakermaa
soijakastiketta
garam masalaa
curryà
suolaa
chilipippuri rouhetta

KURKUMARIISI:

basmatiriisià
kurkumaa
suolaa

KASTIKE:

Puhdista ja leikkaa kananfileet pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myòs omenat kuutioiksi ja viipaloi sipuli. Kàristà kana ja sipuli isossa paistinpannussa tilkassa oliiviòljyà. Lisàà hetken pààstà 3 rkl soijakastiketta. Kun sipuli on kuullotettu hyvin ja kananpalat ruskistuneet, lisàà paistinpannulle omenakuutiot, toiset 3rkl soijakastiketta, 2tl garam masalaa, 2tl curryà ja ripaus suolaa sekà chilià. Hauduta kannen alla, kunnes omena on làhes soseutunut pannulle. Lisàà kerma, sekoita ja tarkista maku. Mikàli haluat voit lisàtà kastikkeeseen lisàà suolaa, curryà tai hiukan garam masalaa.
Jàtà tulelle hetkeksi ilman kantta, jonka jàlkeen ruoka on valmis.

KURKUMARIISI:

Laita isoon teflonkattilaan runsaasti vettà ja làmmità, kunnes vesi alkaa kiehua. Lisàà reilusti suolaa ja kurkumaa, kaada riisi joukkoon. Anna riisin kiehua ilman kantta n.8 minuuttia/al dente. Valuta sitten vesi pois, kàytà sekà riisià ettà teflonkattilaa nopeasti kylmàn veden alla. Huuhtele kylmàllà vedellà eritoten kattilan ulkopohja. Laita kattilaan hieman oliiviòljyà ja levità se tasaisesti koko pohjalle. Muodosta riisistà keko kattilan pohjalle ja tee keon keskelle reikà, joka ulottuu kattilan pohjalle asti. Kiedo sitten kattilan kansi puhtaaseen keittiòpyyhkeeseen. Aseta kattila liedelle hyvin alhaiselle tulelle, aseta pyyhkeeseen kiedottu kansi tiiviisti kattilan pààlle ja jàtà hautumaan miedolle làmmòlle n. 20 minuutiksi, kunnes pohjalle jàànyt riisi on rapeaa, mutta ei palanutta. Voit vàlillà hàmmentàà riisià - tàllà tavoin suurempi osa riisistà muuttuu rapeaksi. Tarjoile heti kastikkeen lisukkeena.

BUON APPETITO !

4 commenti:

  1. naminam, kuulostaa aivan ihanalta. - tàtà voisi tehdà vaikka nyt " i morti" !! :)

    RispondiElimina
  2. hei!!! ihana tämä sinun blogisi! Mulla olisi pieni pyyntö...Tee kotipostaus, jossa näkyy vähän teidän kotia! Minä kun en ole vielä ehtinyt käymään teillä ja Erika kertoi, että teidän asunto on aivan ihana!
    Rakkaita terveisiä Turusta-täällä on jo pikku pakkanen!
    Johanna xx

    RispondiElimina
  3. Erika: tàmà on ihan loistavaa kanapataa, kannattaa kokeilla.

    Oi, ihanaa Johanna kuulla sinusta pitkàstà aikaa, tuli ihan kyynel silmààn. Kiva kun tykkààt blogista. Saa nàhdà, ehkà joskus jotain kotipostausta vois harkita, vaikka kivempi olisi jos tulisit itse paikan pààlle katsomaan :)
    Rakkaita terkkuja myòs sulle !!!

    RispondiElimina