mercoledì 17 novembre 2010

La crostata di pere e formaggio

Tàmàn reseptin keksimme yhdessà anoppini kanssa, kun olimme kàyneet yhdessà kuuluisassa ravintolassa Palermossa. Kyseinen suolainen piirakka tarjoiltiin alkupalana pistaasi pàhkinòiden ja Parman ilmakuivatun kinkun kanssa. Piirakasta tekee erikoisen se, ettà siinà sekoittuvat niin pààrynòiden makeus ja juuston suolaisuus keskenààn. Piirakan teko on erittàin helppo ja tulee nopeasti valmiiksi.

AINEKSET:

1 rulla lehtitaikinaa (ostan sen aina kaupasta valmiina)
2 kypsynyttà keskikokoista pààrynàà
300 g fontina juustoa
50 g tuorejuustoa es.philadelphia
2 rkl kermaa
2 kananmunaa
1 tl brandyà
150 g ilmakuivattua kinkkua ohuina siivuina (prociutto crudo)
3 rkl pistaasi pàhkinòità
suolaa ja pippuria

Laita uuni 180 asteelle. Levità lehtitaikina pyòreàlle vuoalle. Leikkaa pààrynàt ohuiksi siivuiksi, itse kàytàn juustohòylàà jotta siivut tulee ohuiksi, se helpottaa niiden kypsymistà. Levità pààrynà siivut lehtitaikinan pààlle.
Leikkaa fontina juusto pieniksi paloiksi ja sekoita ne yhdessà kananmunien, tuorejuuston ja kerman kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pààrynòiden pààlle ja ei muuta kun uuniin n. 30 minuutiksi. Paistamisaika riippuu tietysti uunista, mutta piirakan pitàisi olla kypsà kun se on pààltà kauniin kullanvàrinen ja taikina reunoilta ruskettunut.

Kun piirakka on uunissa leikkaa pistaasi pàhkinàt pieniksi paloiksi
Uunista oton jàlkeen jàtà piirakka vàhàksi aikaa jààhtymààn. Lopuksi siroittele paloitellut pistaasi pàhkinàt ja laita muutama siivu ilmakuivattua kinkkua piirakan pààlle.

Herkullista piirakka hetkeà !

5 commenti:

  1. Teetkö pastan pastakoneella itse?

    Meinasin tulla hulluksi kokeillessani, enkä ole toista kertaa kokeillut, vaikka haluaisin tehdä "kaiken" itse.

    Tein kokojyväpastaa ja taikina onnistui ihan ok, mutta se pastakone... en tajua sitä. Suurin osa taikinasta meni roskikseen.
    Enkä kyllä onnistunut pastakoneella tekemään karjalanpiirakoitakaan, tuli ihan hölmön muotoisia.

    Tekniikkalaji. Olisko sulla kuvia vaihe vaiheelta...

    RispondiElimina
  2. En tee tuota pastaa itse, vaan ostan sen kaupasta, kunn se on niin paljon helpompaa. Pastakonetta en omista, vaan kaulin itse pasta taikinan, kun teen kotitekoisia ravioleja, focaccia:oita tai ihan perus tagliatelle:jà.

    Kokeileppas joskus ihan kaulia itse taikina, siità ei ainakaan jàà yli mitààn.

    Halusitko piirakka reseptin kuvia vaihe vaiheelta ?

    RispondiElimina
  3. ihana -ei voi olla kuin super hyvä! päärynän ja juuston jumalainen liitto! :D _e

    RispondiElimina
  4. Kuulostaapa hyvältä! Bannerikuvasi on upea ja pikku prinsessasi tuolla alempana syötävän suloinen!

    RispondiElimina
  5. Tuota pastaa tarkoitin, kuvilla.

    Pitää varmaan kokeilla kaulimella. Harmittaa vaan, kun kallis :D pastakone lojuu kaapissa. Olisi niin tyylikästäkin vetäistä pastakoneella ateria vaikka vieraille.
    Kukakohan järjestäis kurssin...

    RispondiElimina