giovedì 25 novembre 2010

Piparkakku talkoot

Viime viikolla ulkona sataen kaatamalla vettà vietimme, Prinsessan ja hànen ystàvànsà kanssa, piparkakkujen leipomis iltapàivàn. Pikku-Neidit olivat haltioissaan kun saivat upottaa kàtensà taikinaan, kaulia taikinaa pienellà kaulimella, painaa muotteja taikinaan ja maistella mausteista taikinaa. Lopputuloksena oli kauniita; muumien, hattivattien, nuuskamuikkusen ja Suomi-mallisia pipareita.

Leipominen on tarkkaa hommaa. Olihan se Neideille elàmys, kun ensimmàistà kertaa pààsivàt tutustumaan pipareiden leipomisen saloihin.

Pipartaikina on niin herkullista, ettà mammatkin mussuttivat sità mielellààn. Lapsien leipoessa ahkerasti, àidit joivat sieluakin làmmittàvàà glògià. Tunnelma oli jo erittàin jouluinen joululaulujen soidessa taustalla. (siis suomalaisten joululaulujen). Lumi vain puuttui, ettà olisi ollut tàysin jouluinen fiilis. Mutta tàllà viikolla nàyttàà, ettà sitàkin saadaan tànne vàlimerenmaahan, kun on luvattu miinus asteita ja lumisadetta.

Illalla tarjoilin pipareita gorgonzolan kanssa kyytipoikana proseccoa- oli oikein mieleinen aperitivo.

3 commenti:

 1. Onpa teillä ollut ihanaa! Minäkin sain O:n luona Torinossa glögiä viime sunnuntaina, mutta pipareita ei ole vielä leivottu, värkit puuttuu :) mutta äitee tulee käymään joulun alla, josko sitten :)

  RispondiElimina
 2. Suloiset pikku leipurit kivassa puuhassa.Minäkin tein tällä viikolla yli 150 piparia yhteen projektiin,niitä oli kiva tehdä:-)

  RispondiElimina
 3. Suloisia kuvia. Tulin tänne ensivisiitille, löysin tänne Leenan blogin kautta. Olen nyt aamupäivällä lukenut nautiskellen aikaisempia päivityksiäsi; Italiassa asuvan ulkosuomalaisen elämästä on niin mukava lukea. Itselleni Bologna (ei niin kaukana Padovasta kuitenkaan!) tuli tutuksi vuosina 2003-2005, jolloin mieheni oli siellä töissä.
  Hyvää joulun odotusta!

  RispondiElimina