venerdì 3 agosto 2012

Sisilian arkea


 Jos sitä nyt arjeksi voi kutsua. Me jatkamme neidin kanssa lomailua, vaikka papà on jo palannut Padovaan. Elämä tällä saarella on kertakaikkisen ihanaa. Aamulla heräämme nonnon restauroimalla maatilalla, Magazzinazzilla. Maatila on ollut asumattomana monien kymmenien vuosien ajan, ennekuin appi päätti alkaa laittamaan kuntoon tilaa. Sitä on restauroitu kuuden vuoden ajan, mutta tulos on uskomaton. Talo rempattiin uuteen uskoon vahvasti vanhaa tyyliä kunnioittaen. Päätalossa on tilaa 500 neliömetrin verran, johon suomalainen miniä sai myö oman saunansa :)

Apin isällä oli tilalla hevos-siittola, josta lähtivät ympäri Italiaa kuuluisia yksilöitä. Nyt tallit ovat tyhjillään..ehkä niihin joku päivä saataisiin taas hevosasukkeja.


 Niinpä meidän päivään kuuluu, lähteä aamullla rannalle ja tulla takaisin lounaalle. Sen jälkeen neiti nukkuu päiväunet ja minä rentoudun terassilla lukemalla kirjaa.


Iltapäivällä menemme katselemaan lehmiä, joita käyskentelee pelloilla. Nonno vuokraa osaa maata maanviljelijöille, joilla on niitä lehmiä jotka tuottavat sitä kuuluisaa Ragusano DOP juustoa.


 Ystävyytä on katsella yhdessä lehmiä.


 Oiskohan tuosta meidän neidistä tulossa tulevaisuuden huippujuoksija?


 Ehkä hän vain ottaa äidistä mallia, joka auringonlaskun aikaan lenkkeilee pitkin peltoja. Voin aivan rauhassa pysyä omilla mailla, vaikka kympin lenkillä, koska maata tilan ympärillä on n.40 hehtaaria.


 Rustico edestäpäin kuvattuna.


Auringon laskiessa meren taakse istun terassilla hikisenä saunan jäljiltä ja mietin elämän suuria kysymyksiä...la vita à semplicemente bella!

4 commenti:

 1. Ihanan rentoa lomanjatkoa! Voi kun neiti on suloinen! Ja àiti reipas kun jaksaa kuntoilla.. minà tyydyn vedessà ràpyttelyyn. :) Terkut Calabriasta!

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Katsoin myös teidän lomakuvat - hyvältä näyttää!
   Paljon terkkuja myös teille ja nauttikaa lomailusta!

   Elimina
 2. Oi vau, kuulostaa ja näyttää kaikinpuolin ihanalta! nauttikaa <3

  RispondiElimina