mercoledì 15 agosto 2012

Vuosituhansien viinikätkö


 Magazzinazzin tilalla, jonka appini on remontoinut, oli 1800-luvun puolivälissä suuret viiniviljelmät ja tila tuotti erinomaista viiniä. !870-luvun tienoilla yksi kesistä oli ollut liian kylmä ja viiniköynnökset paleltuivat mysteerisen kylmyyden myötä. Silloinen Magazzinazzin isäntä, joka oli tuomari ammatiltaan, pettyi viinisadon tuhouduttua ja sai tarpeekseen viinintuotannosta. Edellinen viinivuosi oli ollut erinomainen ja tuomari nonno oli säilönyt suurimman osan viinistä viileään kellariin, jonka olemassa olon halusi säilyttää salaisena. Appiukon tehdessä melkein kymmenen vuotta kestänyttä remonttia tilalle, hän löysi salaisen kellarin tallien kätköistä, missä lepäsivät unohdettuina ja koskemattomina viinitynnyrit ja amforat parafiinillä suljettuina.


 Voitte vain kuvitella löydön riemua! Kun laskeuduin viinikellariin vanhoja kivisiä portaita pitkin oli olo todella jännittynyt. Edestä sai huitoa suurempia hämähäkin seittejä, jotka ovat saaneet vartioida rauhassa vuosisatojen ajan salaista kätköä. Ilma kellarissa oli kostea ja viinitynnyrit vanhan pölyn ja patinan peittämiä. Kellarista löytyi myös ylhäällä olevan isoisoisoisän muotokuva ihmeen hyvin säilyneenä.


 Ensi viikolla tulee viiniasiantuntija Palermosta kontrolloimaan viinin kunnon - toisinsanoen onko viini pysynyt hyvin säilyneenä ja onko meillä tosiaankin käsissä viinien viiniä?!


Alakuvassa Salvina pitää käsissään salaperäistä valokuvaa pienestä tytöstä, jonka henkilöllisyytä ei kukaan tiedä..jääköön tämä sitten ratkaisemattomaksi mysteeriksi.

6 commenti:

 1. Ihania tuollaiset ikivanhat löydöt, varsinkin valokuvat. Niiden avulla voi päästää mielikuvituksensa laukkamaan, kun miettii, minkälainen elämä niiden takaa löytyy

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Pirpana eikö vain! Kaikki muinaiset löydöt ovat loistavia. Nyt kun katselen tilan peltoja, näen mielessäni kyseiset viiniviljelmät :)

   Elimina
 2. Yaelian, eikö olekkin todella mystinen löytö. Jäämme vain miettimään, minkä vuoksi kyseinen isoisä oli säilönyt viimeiset viinit salaiseen kellariin!!??

  RispondiElimina
 3. Oho, olipas lòytò! Pidàthàn meidàtkin sitten ajantasolla sitten kun viiniasiantuntija on kàynyt :D

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Ciacy, ehdottomasti kerron teille sitten viinin tulokset :)

   Elimina