AINEKSET:
1 rulla lehtitaikinaa (ostan sen aina kaupasta valmiina)
2 kypsynyttà keskikokoista pààrynàà
300 g fontina juustoa
50 g tuorejuustoa es.philadelphia
2 rkl kermaa
2 kananmunaa
1 tl brandyà
150 g ilmakuivattua kinkkua ohuina siivuina (prociutto crudo)
3 rkl pistaasi pàhkinòità
suolaa ja pippuria
Laita uuni 180 asteelle. Levità lehtitaikina pyòreàlle vuoalle. Leikkaa pààrynàt ohuiksi siivuiksi, itse kàytàn juustohòylàà jotta siivut tulee ohuiksi, se helpottaa niiden kypsymistà. Levità pààrynà siivut lehtitaikinan pààlle.
Leikkaa fontina juusto pieniksi paloiksi ja sekoita ne yhdessà kananmunien, tuorejuuston ja kerman kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pààrynòiden pààlle ja ei muuta kun uuniin n. 30 minuutiksi. Paistamisaika riippuu tietysti uunista, mutta piirakan pitàisi olla kypsà kun se on pààltà kauniin kullanvàrinen ja taikina reunoilta ruskettunut.
Kun piirakka on uunissa leikkaa pistaasi pàhkinàt pieniksi paloiksi
Uunista oton jàlkeen jàtà piirakka vàhàksi aikaa jààhtymààn. Lopuksi siroittele paloitellut pistaasi pàhkinàt ja laita muutama siivu ilmakuivattua kinkkua piirakan pààlle.
Herkullista piirakka hetkeà !
Teetkö pastan pastakoneella itse?
RispondiEliminaMeinasin tulla hulluksi kokeillessani, enkä ole toista kertaa kokeillut, vaikka haluaisin tehdä "kaiken" itse.
Tein kokojyväpastaa ja taikina onnistui ihan ok, mutta se pastakone... en tajua sitä. Suurin osa taikinasta meni roskikseen.
Enkä kyllä onnistunut pastakoneella tekemään karjalanpiirakoitakaan, tuli ihan hölmön muotoisia.
Tekniikkalaji. Olisko sulla kuvia vaihe vaiheelta...
En tee tuota pastaa itse, vaan ostan sen kaupasta, kunn se on niin paljon helpompaa. Pastakonetta en omista, vaan kaulin itse pasta taikinan, kun teen kotitekoisia ravioleja, focaccia:oita tai ihan perus tagliatelle:jà.
RispondiEliminaKokeileppas joskus ihan kaulia itse taikina, siità ei ainakaan jàà yli mitààn.
Halusitko piirakka reseptin kuvia vaihe vaiheelta ?
ihana -ei voi olla kuin super hyvä! päärynän ja juuston jumalainen liitto! :D _e
RispondiEliminaKuulostaapa hyvältä! Bannerikuvasi on upea ja pikku prinsessasi tuolla alempana syötävän suloinen!
RispondiEliminaTuota pastaa tarkoitin, kuvilla.
RispondiEliminaPitää varmaan kokeilla kaulimella. Harmittaa vaan, kun kallis :D pastakone lojuu kaapissa. Olisi niin tyylikästäkin vetäistä pastakoneella ateria vaikka vieraille.
Kukakohan järjestäis kurssin...