mercoledì 22 agosto 2012

Le focacce della nonna


 Sisilialaisen elämän yksi suurimmista nautinnoista on ruoka, jonka tekemiseen käytetään rutkasti aikaa. Ruoka-aineet valitaan tarkasti ja niistä kelpuutetaan mukaan vain ne parhaat, mistä loihditaan suussasulavia herkkuja. Kyllä saa rouva ahkerasti lenkkeillä, jotta saa pidettyä edes jonkinmoista linjaa yllä. Viime viikolla menimme toiselle maatilalle, Zaccharialle, missä on puilla lämmitettävä suuri uuni. Kun on kyse focaccojen teosta, uunin lämmittämiseen ei hyväksytä mitä tahansa puuta, vaan oliivipuuta. Siitä leviää keittiöön miellyttävä savun tuoksu.


 Yllä olevissa kuvissa Contrada Zaccharian upeita maisemia.


 Kapperit kasvavat villeinä suurina alueina. Saimme aika suuren sadon ja laitoimme ne purkkeihin yhdessä merisuolan kanssa.


 Zaccharia on upea maatila, mikä on rakennettu 1800-luvun lopulla yhdelle aatelisperheelle loma-asunnoksi. Mieheni isoisä hankki asunnon myöhemmin omiin tarpeisiinsa ja perheensä kesäasunnoksi. Talo on kuin suoraan Gattopardosta upeine näköala terasseineen. Meille on tullut, mieheni kanssa, pieni kipinä alkaa laitta kuntoon asuntoa..


 Näköala terassilta; alla levittyy laakso, mistä näkee merelle(tyynnellä ilmalla näkyy jopa Malta)ja Modican ja Sciclin kaupungit.


 Focaccet leivinuunissa.


 Uunituoreita ja suussasulavia herkkuja! Näitä me nautiskelimme yhdessä punaviinin kanssa katsoen terassilla tähtiä.


4 commenti:

 1. Voi ihanaa! Nauttikaa täysin siemauksin, minä kadehdin ;) No ei vaiskaan, unelmoin mieluummin, että tulemme joskus tuonne teille vieraiksi :)

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Kuinka ihanaa oliskin, jos saisimme joku kerta järjestettyä tapaamisen tänne Sisiliaan, sitten kun sinulla hellittää kirjailijakiireet :)

   Olen lukenut mielenkiintoisia arvosteluja kirjastasi. Mieheni tulee tänään myös tänne Ragusaan ja tuo kirjasi mukanaan.

   Baci baci!

   Elimina
 2. Ihana postaus, tuoksu tuli melkeis tänne asti ;)!

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Kiitos, Tanja! Joka päiväseen elämäämme täällä Sisiliassa kuuluvat huumaavat ruuan tuoksut!

   Elimina